فهرست مطالب

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:4 Issue: 1, 2001

  • تاریخ انتشار: 1380/02/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • افسانه الیاسی، حمیدرضا مومنی صفحه 1
    دوپامین از نوروترانسمیترهای مهم کاتکول آمینی در مغز است که آثار خود را از طریق گیرنده های شبه 1D و شبه 2D اعمال می نماید. نقش این سیستم در القا هیپرگلیسمی به اثبات رسیده است اما نوع گیرنده های دوپامینی درگیر در این پدیده هنوز قابل تحقیق و بررسی است.
    در این پژوهش، نقش گیرنده های دوپامینی به وسیله به کارگیری آگونیست ها و آنتاگونیست های سیستم دوپامینی بر روی تغییرات گلوکز پلاسمای موش سوری نر نژاد آلبینو مورد بررسی قرار گرفت.
    آپامورفین (mg/kg1 و 5/0 و 25/0) در ساعت اول به طور وابسته به دوز باعث هیپرگلیسمی شد. هیپرگلیسمی به وسیله سولپیراید (آنتاگونیست گیرنده D2) و 23390 SCH (آنتاگونیست گیرنده D1) کاهش یافت. تجویز دوز بالای 141555 LY (آگونیست اختصاصی گیرنده شبه D2 به ویژه D3) سبب هیپرگلیسمی شد که اثر مذکور به وسیله سولپیراید کاهش یافت. به کارگیری آگونیست اختصاصی گیرنده شبه D1 (38393 SKF) سبب هیپرگلیسمی گردید که این اثر به وسیله 23390 SCH تحت تاثیر قرار نگرفت.
    آپامورفین (mg/kg1 و 5/0 و 25/0) در اسعت اول به طور وابسته به دوز باعث هیپرگلیسمی شد. هیپرگلیسمی به وسیله سولپیراید (آنتاگونیست گیرنده 2D) و 23390 SCH سبب هیپرگلیسمی شد که اثر مذکور به وسیله سولپیراید کاهش یافت. به کارگیری آگونیست اختصاصی گیرنده شبه D1 (38393 SKF) سبب هیپرگلیسمی گردید که این اثر به وسیله 23390 SCH تحت تاثیر قرار نگرفت. تجویز دوزهای پایین آپومرفین و 38393 SKF سبب هیپوگلیسمی در ساعت دوم و سوم گردید.
    نتایج ما نشان می دهد که سیستم دوپامینرژیک دارای اثر دوگانه بر سطح گلوکز پلاسماست. اثر تحریکی آن به وسیله گیرنده های شبه D2 و یعنی مکانیسم مربوط به اثر مهاری آن نیاز به تحقیق بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: سیستم دوپامینرژیک، گلوکز پلاسما، آپومرفین LY 171555
  • صغری خانی، فاطمه تارینگو، بیژن شعبان خانی صفحه 9
    در حال حاضر بیش از 80 درصد زایمان های شکم اول و دوم با اپی زیوتومی همراه است در حالی که محققان عوارض بی شماری را به آن نسبت داده و از سوی دیگر مزایای آن را زیر سوال برده اند. خصوصا در مورد مهمترین مزیت اپی زیوتومی (جلوگیری از پارگی های شدید پرینه) اختلاف نظر شدیدی وجود دارد. حتی در بسیاری از تحقیقات، اپی زیوتومی را به عنوان ریسک فاکتور پارگی درجه سه و چهار پرینه مطرح نموده اند. این پژوهش به منظور مقایسه بین دو گروه اپی زیوتومی رایج و انتخابی از لحاظ فراوانی ترومای دستگاه ژنیتال انجام شد.
    تحقیق حاضر به روش کارآزمایی بالینی بر روی 730 نفر- که در بیمارستان امام خمینی(ره) و حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیه) شهر ساری زایمان کرده بودند- انجام شد. برای انجام دادن این مطالعه، نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه (اجرایی اپی زیوتومی به طور رایج و انتخابی) تقسیم و تمام زایمان ها به وسیله دستیاران سال اول انجام شد. فرم اطلاعاتی به وسیله ماماهای شاغل در زایشگاه که از گروه استقرار زانو خبر نداشتند، تکمیل شد. سپس دو گروه از نظر فراوانی ترومای دستگاه ژنیتال با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج حاکی از آن است که فراوانی اختلاف معنی داری را بین فراوانی ترومای دستگاه ژنیتال در دو گروه رایج و انتخابی نشان داد. در مقایسه نمونه ها از نظر اجرایی اپی زیوتومی مشخص شد که تمام پارگی های وسیع دستگاه ژنیتال (درجه III و IV) در گروه اپی زیوتومی شده وجود داشته است.
    با توجه به اینکه فرضیه پژوهش «انجام دادن اپی زیوتومی در ایجاد ترومای وسیع دستگاه ژنیتال نقش دارد.» پذیرفته می شود لذا پیشنهاد می شود مسوولین امر به مساله انجام اپی زیوتومی فقط براساس کاربرد آن هم با کنترل دقیق پرینه برای کاهش فراوانی اپی زیوتومی توجه بیشتری مبذول نمایند.
    کلیدواژگان: اپی زیوتومی، آثار معکوس
  • حمیدرضا خرمی، عبدالحسین دلیمی اصل صفحه 17
    به منظور ارزیابی میزان رشد بلاستوسیستیس هومینیس در محیط های مختلف کشت مجموعا از یازده محیط کشت آزمایشگاهی به تنهایی یا همراه با آنتی بیوتیک استفاده شد. آنتی بیوتیک های مورد استفاده شامل پنی سیلین، استرپتومایسین، آمپی سیلین و آمفوتریسین ب بوده است. در این تحقیق از 25 نمونه مثبت بلاستوسیستیس هومینیس برای کشت استفاده شد.
    طبق نتایج به دست آمده بلاستوسیستیس هومینیس در محیط تغییر یافته تخم مرغ همراه با بافر لاک در حضور آنتی بیوتیک تا 80 درصد موارد دارای رشد خوب و در عدم حضور آنتی بیوتیک تا 20 درصد دارای رشد متوسط بوده است. این محیط در حضور آنتی بیوتیک در مقایسه با سایر محیط های کشت مورد مطالعه، به عنوان بهترین محیط برای رشد بلاستوسیستیس هومینیس شناخته شد. انگل در محیط 1640-RPMI در حضور آنتی بیوتیک تا 44 درصد موارد، در عدم حضور آنتی بیوتیک تا 52 درصد موارد، در محیط Trypticase در حضور آنتی بیوتیک تا 36 درصد موارد و در عدم حضور آنتی بیوتیک تا 12 درصد موارد دارای رشد خوب بوده است.
    کلیدواژگان: بلاستوسیستیس هومینیس، میزان رشد، محیط تخم مرغ و بافرلاک
  • محمدسعید دایر صفحه 23
    آثار زیانبار باقی مانده سموم شیمیایی بر انسان و محیط زیست ضرورت بازگشت دوباره به طبیعت و استفاده از توانمندی کنترل طبیعی آن در مبارزه با حشرات مضر اعم از ناقلان بیماری های انسانی و آفات دیگر را ایجاد کرده است. در این میزان استفاده از پاتوژن های قارچی حشرات از اهمیت خاصی برخوردار است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر بیماری زایی هشت ایزوله قارچ حشره کش Beauveria bassiana بر روی لارو حشره موم خوار کندوی زنبور عسل Galleria mellonella به عنوان حشره آزمون با استفاده از سه روش آلودگی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج- بیماری زایی ایزوله ها در مقیاس اختلاف در LT50، LC50 و LD50 مورد ارزیابی قرار گرفته است. مقایسه پتانسیل نسبی در دو شاخص LT50 و LD50 الگوی متفاوتی از بیماری زایی ایزوله ها به دست داده است. لذا الگوهای بیماریزایی ایزوله ها در سنجش های زیستی Bioassay مختلف، در ارتباط با پارامترهای بیولوژیکی نفوذپذیری مورد بحث واقع شده است. توازی بین خطوط رگرسیون پروبیت و تساوی بین لگاریتم واریانس تحمل ایزوله ها مخصوصا در تراکم اسپوری بالا، نشان دهنده وجود نوعی راهکار Sterategy یکسان در حمله به میزبان می باشد. از سوی دیگر مقایسه پتانسیل نسبی Resaltivepateney ایزوله ها با یکدیگر میسر گردید. مقایسه پتانسیل نسبی اختلاف زیادی در حدود 29 برابر میزان ایزوله قوی (50LD= 42 اسپور/لارو) و ایزوله ضعیف نشان داده است. این در حالی است که کمترین و بالاترین مقدار شاخص LT50 برای ایزوله قوی و ضعیف به ترتیب 3/3 و 2/11 روز بوده است. در این آزمایش ها طیف مقادیر پایین و بالای LC50 به دست آمده از 510× 4/2 تا 107×5/4 اسپور/میلی لیتر در نوسان بود. نتایج این مطالعه نه تنها نشان دهنده دخالت ویژگی های متعدد قارچی در امر بیماری زایی در حشره آزمون است بلکه می تواند گام دیگری در تطبیق شاخص های توکسیکولوژیک در مطالعه عوامل میکروبی محسوب شود.
  • معرفت سیاهکوهیان، ابراهیم جوادی صفحه 33
    تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات هوازی (دویدن) با 70 درصد ضربان قلب ذخیره بیشینه بر آپوپروتئین A-1 (High Density Liporprotein) به عنوان «آنتی ریسک فاکتور» عروقی و آپوپورتئین B (Low Density Liporprotein) به عنوان «ریسک فاکتور» قلبی عروقی مردان بزرگسال انجام گرفت. برای ارزیابی تاثیر تمرین هوازی بر آپوپروتئین ها، 23 نفر از کارکنان غیر فعال دانشگاه تربیت مدرس از نظر سن، وزن، قد، وضعیت سلامتی و تندرستی و میزان کالری دریافتی روزانه همگن شدند و به طور تصادفی در یکی از دو گروه تجربی با گروه گواه قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت 8 هفته و هر هفته تعداد سه جلسه و در هر جلسه حداقل به مدت 30 دقیقه فعالیتی با 70 درصد ضربان قلب ذخیره بیشینه را انجام دادند. یافته های تحقیق حاضر نشان داد که میزان 1-apoA پس از انجام دادن 8 هفته تمرین هوازی کاهش اندکی نشان می دهد. (پیش آزمون: mg/dl84/1721/104، پس آزمون: mg/dl17/13102، 745/0P). با توجه به نتایج حاصل می توان گفت انجام دادن تمرینات هوازی به مدت 8 هفته به روش بالا آپوپروتئین های A-1 و B را نمی تواند تحت تاثیر قرار دهد. به نظر می رسد عواملی غیر از فعالیت بدنی در این خصوص اثرگذار بوده است به گونه ای که اجرای تحقیقات بعدی را اجتناب ناپذیر می نماید.
  • آزاده شادمهر، حسن ندیمی آستانه صفحه 39
    امواج اولتراسوند Ultrasound با فرکانس بالا به دو شکل پیوسته Continuous و منقطع Pulse تولید شده و از جمله مدالیته هایی است که پیش از اجرای کشش بافت همبند برای اثربخشی هر چه بیشتر درمان به کار می رود. این مطالعه برای تعیین نوع موثر تراولتراسوند در رفع کوتاهی عضلات همسترینگ به صورت آزمون بالینی تصادفی انجام شد.
    تعداد 30 مرد جوان سالم- که دچار کوتاهی دو طرفه عضلات همسترینگ بودند- در دو گروه تحت درمان اولتراسوند قرار گرفتند. در پانزده نفر گروه دوم درمان به طور معکوس انجام شد. یعنی در مجموع 30 پا با استفاده از اولتراسوند پیوسته و 30 پا به وسیله اولتراسوند منقطع درمان شد. در هر یک از نمونه ها قبل و بعد از اعمال اولتراسوند میزان کوتاهی عضلات همسترینگ با استفاده از هر یک گونیامتر استاندارد اندازه گیری شد.
    پس از سه هفته و 9 جلسه درمان، نتایج حاصل از آنالیزهای آماری نشان داد که هر دو نوع اولتراسوند پیوسته و منقطع قادر به افزایش طول عضلات همسترینگ و رفع کوتاهی آنها می باشند. اما اختلاف قابل توجهی بی اولتراسوند پیوسته و منطقع مشاهده شد به نحوی که اولتراسوند پیوسته به طور معنی داری نسبت به اولتراسوند منقطع از اثر بخشی بیشتری برخوردار بود (001/0P<). بر همین اساس در این تحقیق پیشنهاد می شود که پیش از انجام کشش به منظور انعطاف پذیری بافت همبند از اولتراسوند پیوسته 1 مگاهرتز بر روی موضع مورد نظر استفاده گردد تا بتوان با اعمال نیروی کمتر و در زمان کوتاه تر به انعطاف پذیری بیشتری دست پیدا کرد.
    کلیدواژگان: اولتراسوند، همسترینگ، انعطاف پذیری، کوتاهی عضلات
  • محمدرضا کیخایی، حسین نجم آبادی، پروین پاسالار، فرهاد صاحب جم، محمد خلیل جواد، اصغر حاجی بیگی، فرزین پورفرزاد صفحه 47
    بیماری آلزایمر یک اختلال نوردوژنراتیو پیش رونده ای است که به عنوان شایع ترین نوع دمانس Dementia در افراد بالای 65 سال شناخته شده است. تشخیص این بیماری براساس سنجش قوه ادراک، حساس و منطق، حذف دیگر اختلالات دمانسی و سرانجام آزمایش CT از مغز بیمار انجام می شود. با این حال تنها راه تشخیص قطعی، یافته های «نوروهیستولوژیکال» (اتوپسی سلول های مغز) می باشد. هر چند اتیولوژی و درمان این بیماری هنوز ناشناخته است اما تحقیقات نشان دهنده یک رابطه مستقیم بین فراوانی آلل APO E4 (Apoliporotein E) و بیماری Late Onset AD است.
    هدف ما در این تحقیق تعیین نوع پلی مورفیسم APOE در بیماران مبتلا به آلزایمر بود. برای این منظور 100 بیمار مبتلا به AD و 100 فرد سالم به عنوان گروه شاهد با به کارگیری روش PCR مورد بررسی قرار گرفتند. فراوانی آلل E4 در جمعیت آلزایمری 42 درصد و در جمعیت نرمال 11 درصد بود. این موضوع نشان داد که آلل E4 به طور معناداری در بیماران مذکور در مقایسه با گروه شاهد بیشتر است (000/0P<).
    این اطلاعات نشان دهنده آن است که آلل APO E4 را می توان به عنوان یک ریسک فاکتور در بیماران AD در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: آپولیپو پروتئین E، اختلالات آلزایمر، جامعه ایران، PCR
  • هایده ممی یانلو، فاطمه الحانی، فضل الله غفرانی پور صفحه 55
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی Quasi-experimental است که به منظور بررسی میزان تاثیر برنامه بازی بر اضطراب کودکان در سن مدرسه در سال 1378- 1379 در مرکز طبی کودکا شهر تهران انجام گرفته است. طی این پژوهش 60 کودک سن مدرسه در سال 1378- 1379 در مرکز طبی کودکان شهر تهران انجام گرفته است. طی این پژوهش 60 کودک سن مدرسه بستری در بخش های داخلی بیمارستان با توجه به مشخصات نمونه (سن، جنس و...) انتخاب شدند و به طور مساوی در گروه شاهد و آزمون مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه اضطراب حالتی اسپیل برگر، چک لیست شاخص های فیزیولوژیک اضطراب، ابزار سنجش ترس های بالینی اضطراب حالتی اسپیل برگر، چک لیست شاخص های فیزیولوژیک اضطراب، ابزار سنجش ترس های بالینی کودک به وسیله پژوهشگر بود پس از گردآوری اطلاعات حاصل از آزمون اولیه، در گروه آزمون به مدت 3 جلسه در هر جلسه نیم ساعت برنامه بازی اجرا شد و برای گروه شاهد به جز حضور پژوهشگر هیچ مداخله ای صورت نگرفت. پس از اتمام، مداخله پس آزمون اجرا و نتایج زیر حاصل شد: آزمون آماری مجذور کای (2X) ارتباط معنی داری بین دو گروه از نظر اطلاعات دموگرافیک نشان داد (05/0P>). آزمون آماری تی مستقل پیش از مداخله پس آزمون اجرا و نتایج زیر حاصل شد: آزمون آماری مجذور کای (X2) ارتباط معنی داری بین دو گروه از نظر اطلاعات دموگرافیک نشان نداد (05/0P<) یعنی بازی در گروه آزمون توانسته بود میزان اضطراب را نسبت به گروه شاهد کاهش دهد. آزمون آماری «تی مستقل» پیش از مداخله، اختلاف معنی داری در میانگین شاخص های فیزیولوژیک اضطراب بین دو گروه نشان نداد (05/0P<). بنابراین اجرای برنامه ریزی در کاهش شاخص های فیزیولوژیک اضطراب موثر بوده است. با توجه به نتایج فوق پیشنهاد می شود که از برنامه ریزی بازی به عنوان یک روش کاهش اضطراب کودکان استفاده شود.
  • شهین نجارپیرایه، نسرین معظمی، سقراط فقیه زاده، روح الله میردامادی صفحه 63
    اکتینومیکوز Invasive pelvic actinomycosis مهاجم لنگی به دنبال کلونیزه شدن باکتری های گرم مثبت رشته ای اکتینومیسس Actinomyces در دستگاه تناسلی زنان- مخصوصا کسانی که از دستگاه داخل رحمی جلوگیری از آبستنی I.U.D Clonization استفاده می کند. گزارش می شود. برای نشان دادن میزان وفور اکتینومیسسها در دستگاه تناسلی زنان و نقش I.U.D در کلونیزه شدن Intra Uterine Contraceptine Device آنها 514 نمونه سرویکسی- واژنی از دو گروه زنان دارای I.U.D و فاقد آن تهیه و بررسی شد. در اسمیرهای سرویکسی- واژنی میکروارگانیسم های شبیه به اکتینومیسس در زنان دارای I.U.D، 97/16 درصد و در زنان فاقد آن 75/13 درصد تعیین شد. نتیجه کشت باکتریایی نمونه های سرویکسی- واژنی از نظر جداسازی اکتینومیسسها 24/18 درصد (50 نمونه مثبت) در زنان دارای I.U.D و 58/14 درصد (35 نمونه مثبت) در زنان فاقد I.U.D بود که اختلاف معنی دار آماری را بین دو گروه مورد مطالعه نشان نمی دهد. همچنین نتایج نشان می دهد که نوع I.U.D مورد استفاده (مسی یا پلاستیکی) تاثیر قابل ملاحظه ای در کلونیزه شدن این باکتری ندارد و اکتینومیسسها از انواع مسی (cupper-T) و نیز پلاستیکی (lipps-Loop) بدون اختلاف معنی دار جدا شدند. علاوه بر این، مدت زمان استفاده از I.U.P نیز تاثیر معنی داری در جایگزینی این باکتری نشان نمی دهد گونه های اکتینومیسس جدا شده از نمونه ها در گروه دارای I.U.P عبارت بود از اکتینومیسس اسرائیلی 58% اکتینومیسس نیوزیلندی 32% و اکتینومیسس ویسکوزیس 20% جدا شد. نتایج این تحقیق حاکی از آن است تکه اکتینومیسسها در نمونه های تناسلی بعضی از زنان به طور طبیعی وجود دارد و استفاده از I.U.P موجب افزایش موارد مثبت در حد معنی دار نشده است.
  • رامین یعقوبی، محمدحسن روستایی، طلعت مختاری آزاد، حوریه سلیمان جاهی صفحه 69
    بیماری آنفلوانزا یکی از واگیردارترین بیماری های ویروسی در انسان و حیوانات می باشد. عامل این بیماری یکی از اعضای خانواده ویروس های ارتومیکسوویریده است و هر سال باعث بروز اپیدمی های متعددی در محل های گوناگونی در جهان را باعث می شود. این اپیدمی ها به وسیله یکی از تحت تیپ های ویروس آنفلوانزا)2N3A (H و)1A (HIN یا تیپ B ایجاد شده و گاهی دو نوع ویروس در یک زمان ممکن است در بین جوامع حساس در گردش باشند. با توجه به اینکه بیماری آنفلوآنزا می تواند عواقب خطرناک و گاهی مرگبار بین افراد مسن، مبتلایان به بیماری های قلبی- عروقی و افراد مبتلا به نقص ایمنی ایجاد نماید، بنابراین تشخیص به موقع این بیماری و تعیین میزان ایمنی افراد جامعه در برابر عامل بیماری، کمک شایسته ای برای درمان صحیح یا واکسیناسیون به موقع افراد در معرض خطر خواهد بود.
    در این پژوهش سعی شد تا با بهره گیری از روش های ممانعت از هماگلوتیناسیون (HI) Haemagglutination Inhibition Test، خنثی سازی ویروس Virus Neutralization Test (VNT)، و انتشار شعاعی یکطرفه Single Radial immunodiffusion (SRD)، آنتی بادی های ضدویروس تیپ B آنفلوانزا اندزه گیری شود. برای تهیه آنتی ژن های ویروس و همچنین ویروس فعال، از تلقیح تعلیق ویروس به حفره آلانتوییک تخم مرغ جنین دار و آلوده سازی یاخته های ورو Vreo استفاده شد.
    سپس ویروس هایی که در دو میزبان فوق تکثیر داده شدند جمع اوری، تغلیظ و برای تولید آنتی بادی های پلی والان به طور مجزا به خرگوش های سالم تزریق شدند. به همین منظور ویروسی که در مایع آلانتوییک تخم مرغ جنین دار تولید شده بود، بدون یاور، و ویروسی که در یاخته های ورو تولید شده بود همراه با یاور کامل فرزند به خرگوش ها تزرق شدند. پس از راه اندازی روش های HI، SRD و CNT- که با استفاده از ویروس آنتی بادی های تهیه شده در این پژوهش انجام شد- از آنها برای تعیین آنتی بادی های ضد ویروس تیپ B آنفلوانزا در نمونه های سرم خون تهیه شده از بند ناف 102 خانم باردار سالم استفاده شد. در این پژوهش روش VHT به عنوان استاندارد طلایی به کار گرفته شد و سایر روش ها با آن مقایسه گردید. نتایج بهدست آمده نشان داد که حساسیت و ویژگی روش های HI و SRD به کار رفته در این پژوهش بسیار خوب بودند.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوآنزا، روش ممانعت از هماگلوتیناسیون، روش انتشار شعاعی یکطرفه، خنثی سازی ویروس
  • صفحه 77
|
  • Eliassi A. , Momeni H.R. Page 1
    Dopamine (DA) is one of the predominant cathecolaminneurotransmitter in the mammalian brain playing it's role through the Dl-and D2 - Like recptors. The dopamine-induced hyperglycemia has already been reported, but the type ofreceptors involved in this process is still controversial.In this study we investigated the role of DI and 02-like receptors on the plasma glucose by specifc dopaminergic agonists and antagonists in the Albino mouse. Subcutaneous administration of apomorphine 0.25, 0.5, and lmg/kg) induced a dose-dependent hyperglycemia. This response was decreased by the blockade of the DI and 02 receptors by the SCH and sulpiride respectively. Activation of the 02-like receptors by high doses of the LY171555 produced a significant hyperglycemia which was reduced by the sulpiride. Stimulation of the D1like receptors by the specific Dl agonist, SKF38393, caused an increase in the plasma glucose which was not affected by the SCH. At low doses, apomorphine and SKF induced hypoglycemia in the second and third hours after the injection.In conclusion, dopaminergic system seems to have a dual stimulatory and inhibitory effect on the plasma glucose. The exact mechanisms of the stimulatory effect, mediated by the D2-like receptors, and the inhibitory effect ofthe dopaminergic system needs more investigation.
  • Khani S., Taringoo F., Shaebankani B Page 9
    Purpose
    At the present time, more than 80% of the first and second deliveries are made using episiotomy, while researchers attribute many side-effects to this method. On the other hand, there are controversies over the advantages of this method, specially it's most important advantage in the prevention of severe genital tract trauma. This research was carried out to compare the frequency of the incidence of genital tract trauma between two groups undergoing episiotomy, namely routine and selective episiotomy groups.
    Materials And Methods
    This research was carried out' using the clinical trial method on 730 patients having their deliveries at Imam-Khomeni and Faterna-Zahra (AS) Hospitals of Sari.Individual cases were divided randomly in two groups of routine and selective episiotomy. All the deliveries were carried out by the obstertrics and gynechology residents. Then, a questionnaire designed to collect thepatients information was filled for every patient by a midwife who didnt know which group the patient was belonged to. Then, the two groups were compared with rgards to the frequency of genital tract trauma.
    Results
    Results showed a 71.1% and 84.5% frequency of episiotomy in the selective and routine groups respectively. Statistical tests showed no significant difference between the frequency of genital tract trauma in the selective and routine groups.Comparison of the cases having episiotomy indicated that all the extensive genital tract trauma (grade 3 and 4) were in the routine group.
    Conclusion
    The hypothesis of this research stating that: "The performance of episiotomy plays a role in the severe genital tract trauma" was proved. Hence, it is proposed that the authorities pay more attention to the performance of episiotomy being solely based on the indications followed by the proper control of perineum to reduce the frequency of episiotomy.
  • Khorami H.R., Dalimi Asl A Page 17
    In the present study, 11 medium cultures alone or in combination with some antibiotics were evaluated for growth of Blastocystis hominis. In this regard, stool specimens of 25 positive patients infected with the Blastocystis hominis were cultured in the modified Locke - Egg medium, Nutrient Broth, Nitrate Broth, BHI Broth, Todd Hewitt Infusion Broth, Cholera Broth, Thioglycolate, Selenite-F, Trypticase Soy Broth, Com Meal Agar and RPMI-I640. The results indicated that the growth rate of the Blastocystis hominis in the modified Egg & Locke medium containing the antibiotics was better than the others. To be more precise, 80% of the. r' specimens have grown well in the modified Locke-Egg medium containing the antibiotics, whereas in the lack of the antibiotics only 20% of the cases maintained a moderate growth rate. The microorganism in the PMI1640 medium, RPMI-I640 medium plus antibiotics, Trypticase Soy Broth and Trypticase Soy Broth and Trypticase Soy Broth plus antibiotics maintained 52%, 44%, 12% and 36% growth rate respectively. Blastocystis hominisiii the other media has not grown well.
  • Dayer Page 23
    Using three different methods ofbioassays, the pathogenicity of eight isolates of the fungus Beauveria bassiana to the larvae of the Graeter wax moth Galleria mellonella was examined. The pathogenicity of the isolates was compared in terms ofLT50, LC50 and LD50 values. The isolates exhibited various patterns of pathogenicity in different bioassasys which may reflect their different abilities to breach the larval cuticle. The parallelism of the slopes of the probit regression lines and the equality of log tolerance variances at high spore concentrations supported the idea that the isolated implement similar biochemical strategies in invading the host insect.Therefore, comparisons of the relative potency values were possible. The stability and disturbance of the log tolerence variances at high and sub-lethal spore concentrations respectively imply that the more concentrated inoculum, the narrower is the array of determinant factors involved in the process of infection and vice versa.The results from injection bioassays indicate 29 times greater potency for strongest isolole No 210 (LDso = 42 spore/larva) compared to that for the weakest isolate No. 206 (LDso = 1211 spore/ larva). The Ltsovalues showed great fluctuation over the experiments so that the smallest LTso values at the highest concentration (108 spore/ml) was 3.0 days for isolate No. 251 and the largest one at lowest concentration (lOs spore/ml) was 12 days for isolates No. 274. The LC50 values for the mortality responses of the larvae to the fungal isolates ranged from 2.4 x 105 to 4.5 x 107 spore/ml, The results of this study, not only indicate the involvement of a umber of characteristics in the pathogenicity of the fungus towards G. Mellonella larvae, but also the applicability of toxicological parameters in the study of a microbial agent.
  • Siahkuhian M., Javadi E Page 33
    Purpose
    The purpose ofthis study was to determine the effect of aerobic exercise on apolipoprotein A-I apoA1) as cardiovascular anti-risk factor and apolipoprotein B (apoB) as cardiovascular risk factor.
    Method
    Twenty-three previously sedentary males were matched for age, weight, height, dietary intake, and health status. Then, they were randomly allocated to either the experimental (sample) or the control group. The training program was consisted of 8 weeks running with three sessions per week, each session having at least 0 minutes duration, with an intensity producing 70% of maximal reserved heart rate.
    Results
    Pre- and post-training mean apoA-l measured by immunoturbidometric method showed a small decrease in the exercise group (pre-test: l65.46±38.5 3mg/dl, post-test: 157.50±3 1.73 mg/dl, P:5:0.35). In addition, the control group showed a considerable but not significant reduction in the mean value of apoA-l (pre-test: l72.l±59.49 mg/dl, post-test l45.61±23.08 mg/dl, P:5:0.094). On the other hand, the apoB concentration was not reduced significantly in the hoth groups (exercise: pre-test: 91.72±29.74 mg/dl, post-test: 84.7±21.6 mg/dl; cotrol: pre-test:I04.21±17.84 mg/dl, post-test: I02.7±13.7lmg/dl).
    Conclusion
    According to these results an 8 week aerobic training, as described above, could not affect apoA-l & B concentration. It seems that other factors are involved in this regard and further studies are required.
  • Shadmehr A., Nadimi-Astaneh H Page 39
    Ultrasound is a commonly used therapeutic modality for which little research has been carried out on the Ffect of it's different modes on the tissue extensibility. The purpose ofthis study was to investigte the ffect of two different modes of ulrasound (continuous VS pulse), in reducing the shortening of hamstrings. Thirthy healthy male adults aged 20 to 30 years (mean 23.84) were selected from a young healthy population. According to the usual standards the diagnosis was bilateral short hamstrings. Subjects received either continous (2 W/cm2, IMHz, 5min) or pulsed (200 microsecond burst of 1 MHz sine waves repeated at 1KHz, 0.5 W/cm2, 5min) ultrasound applied over their short hamstrings.A singnificant difference between the mean values was observed by the Student's t-test. Comparison ofthe ata obtained after the ultrasound treatment showed a significant increase in the extensibility of the hamstrings in the two groups, but there was also a singnificant difference (P<0.0001) between the continuous and pulsed, ultrasound. It is concluded that the heating effect of continuous ultrasound may be more effective than nonthermal properties of ultrasound for increasing the extensibility of short onnective tissue.
  • Keilkhaee M., Najmabadi H., Pasalar P.J., Sahebjam F., Javan , Hajibeigi A., Pourfarzad F Page 47
    Alzheimer's dementia (AD) is a progressive neurodegenerative disease which in recognized as the most ommon form of dementia in the age of 65 years old and above. Diagnosis of this disease is based upon evaluation of congnitive skills, elimination of other dementia associated diseases and cranial CT examination. However, the definitive diagnosis is proved only by neurohistological findings. Although the etiology of the disease is unknown and it's effective treatment is not available, research in the pathomechanism of the disease shows a connection between increased frequency ofapolipoprotein E4 allele and later onset of AD. The objective of this study was to characterize apoipoprotein E polymorphism's in late onset ofAD patients. In his regard, 100 AD patients and 100 individuals (as normal controls) were examined using the PCR method. he result showed that the E4 allele was significantly more frequent in both early and late onset goups (42%) ompared to the controls (11%). This data indicates that the Apo E4 could be regarded as a risk factor for AD.
  • Mamiyanlo H., Alhani F., Ghofranipour F Page 55
    A quasi-experimental study was carried out in 1999-2000 to evaluate the effects of a play program on the nxiety of hospitalized school-age children. For this purpose 60 hospitalized school-age children at edical units of Tehran Medical Center of Children were selected using the non-accidental and accessible sampling method. Then, they were divided into the case and control groups which were matched egarding demographic factors (e.g. sex, age,. ..). The data was gathered using different questionnairs covering demographic data, anxiety state inventory for children, child medical fear scale, and physiologic indicators of anxiety.After the pretest a designed play program was carried out in the case group at 3 sessions each session eing 30 minutes. The results were as follows: Data analysis using the chi-square (X2) showed that the demographic factors were similar in the two groups (P> 0.05).The paired t-test indicated a significant reduction in the anxiety state after the play in the case group (P<0.001). The paired t-test showed no significant variation in the anxiety state of the control group at the begining and the end ofthe study.The t-test showed no significant differese between the anxiety state of the case and control groups before the play program (P > 0.05).The t-test showed a significant difference between the anxiety state of the case and control groups after he play program. There was no significant difference between the physiological indexes of anxiety between the case and control groups before the play (P>0.05). But after the play program, the t-test showed a significant difference between the two groups regarding these indexes (P<0.05).The paired t-test showed a significant difference between the physiological indexes of anxiety measured before and after the play program in the case group (P < 0.05).Therefore, the hypothesis of the research stating "anxiety of hospitalized school age children in case roup will decrease compared with the control group was proved. Therefore, it is recommended that play, as an effective technique, can be used to reduce the anxiety of hospitalized children.
  • Najar-Peerayeh Sh, Moazami N., Faghihzadeh S., Mirdamadi R Page 63
    There has been an increasing number of reports of actinomyces infecting the female genital tract, articularly in women using an intrauterine contraceptive device (LU.D)Most of findings are based on the detection of actinomyces spp. in papanicolaou smears and mmunofluoresence with actynomyces antisera. Other organisms normally present in the vagina may esemble actinomyces in papanicolaou smears and if antisera are not tested against a wide range of anaerobs, cross-reactions with other bacterial species may occur.In this study microbiological techniques were used enabling us to isolate actinomyces spp. from ervicovaginal specimens. The population was consisted of 514 women attending obstetrics and gynecology clinics. The cervico-vaginal swab specimens were obtained from two groups of women. The first group was consisted of274 users of the LV.D and the second group was consisted of240 women ithout the LV.D. The patients had symptoms such as vaginal discharge, cervicitis, vulval irritation, pelvic pain, hemorrhage and irregular bleeding. The cervico-vaginal smears were stained with the gram stain and were screened for evidence of actinomyces like organisms. Examination of cervico-vaginal smears revealed the presence of the actinomyces-like organisms in 16.78% ofthe women having the LV.D and 3.75% ofthe woman without the LU.D.Actiomyces were isolated by culturing the cervico-vaginal specimen from the two groups, consisting of 0 cases (18.24%) of the women with the LV.D, and 35 cases (14.58%) ofthe women without an LV.D. The difference between the two groups of women was not statistically meaningful.Our finding indicated that the type ofLV.D is not related to the colonised actinomyces, and the organisms isolated from the both Iypes of LV.D supper devices (Cupper-T), and plastic devices (Lipps-Loop), had no significant differences.In this study we found no relationship between the duration of the use of the LV.D and the actinomyces colonisation increase. The isolated species from the two groups were: A. Israelii (50%), A.naeslundii 35%), and A.viscosus (14%).These findings suggest that actinomyces are naturally present in genital tract of some women and the use LV.D has not caused a significant increase in the rate of positive actinomyces cases.
  • Yaghoobi R., Roostaee M.H., Mokhtari-Azad T., Soleimanjahi H Page 69
    Influenza is one of the most contagious dieases in human and other animals. Previous infection with the influenza virus can be shown by showing specific antibodies to the virus. Using single radial diffusion est (SRD), haemagglutination inhibition test (HII), and viral neutralization test (VNT), we tried to detect nd measure influenza virus type-B antibodies.In order to run the above tests viral antigens were first prepared in chick embyonated eggs and cell culture separately. Specific antibodies were prepared in healthy rabbits injected with the above antigens.The SRD, HII, and VNT were done using the above materials. Serum samples were tested for influenza ypeB virus antibodies.The VNT was taken as the standard test and the results obtaind from the other tests were compared with those of the VNT, The sensitivity and specificity of HIT and SRD were 93% and 84%, 85% and 89% respectively.